T’has plantejat mai escriure un llibre?

La resposta és: jo sol/a no em veig capaç?

Cadascú de nosaltres és un artista i és creatiu per naturalesa. L’escriptura és un dels mitjans d’aquesta creativitat i, sovint, només cal que ens premin el botó de la inspiració per abandonar-nos a l’art més democràtic de tots: escriure.

I on tenim el botó? Potser en ser conscients que la vida és pura poesia. 

És per això que us convidem a fer un RETIR PER ESCRIURE en un entorn màgic on conjuntament teixirem un llibre.

QUAN?

Des de la tarda-vespre del divendres 21 de setembre fins a la tarda del diumenge 23 de setembre.

ON?

  • En un espai fantàstic com és el Mas de Castelltallat (Bages): una casa d’agroturisme, totalment equipada i reformada, que ens ofereix pau, tranquil·litat, connexió amb la natura.

QUÈ?

  • A partir d’exercicis deixarem que la paraula respiri, sense ofegar-la amb les nostres pors o limitacions. Des del divendres a la tarda-vespre fins diumenge us anirem convidant a crear, en espais diferents, amb un circuit que ens conduirà a formes d’escriure diferents. Perquè som dones o homes de paraula la tindrem present en el joc poètic de viure.
  • Integrarem tot allò que ens envolta en l’experiència d’escriure: una cuina vegetariana i creativa; els espais naturals d’un entorn únic; una llar de foc que ens dicta i l’ànima d’una masia del segle XVII. Ens endinsarem en el concepte que el poeta Ponç Pons anomena ESCRIVIURE.
  • Escriurem, llegirem, compartirem, ens deixarem conduir per l’atzar o serem estrictes amb l’absurd. Ens poetitzarem la quotidianitat sense esforç, sense resistir-nos a sentir-nos únics i especials perquè cadascú té una cal·ligrafia pròpia.

QUI?

  • La Núria Pujolàs (o @Miramelsmots) s’autodefineix com a reanimadora de paraules, creadora de litúrgies i promotora de creativitat i ens ha garantit que farà ús d’aquests tres eixos per un cap de setmana especial.

PER QUÈ?

Perquè en un món molt racional i tècnic està bé convertir-se en llapis, en arbre o saber que la màgia ens porta a fer-ho tot possible. I què carai!…perquè el llibre quedarà preciós!

 

PERÒ, CONCRETAMENT, QUÈ FAREM?

1.  CREATIVITAT TEXTUAL

– És veritat que una imatge val més que mil paraules? Per què cal triar entre text i imatge si poden sumar?

– Esquivarem la solitud de l’escriptor: crearem textos comunitaris

– Si tens preguntes, els llibres responen.

– Llegirem les cartes del tarot per poder escriure-les.

– Escriurem sentiments: Sento, doncs escric.

 

2.  AUTOLITERATURA

– Olorar-recordar-escriure: inspiració aromàtica-musical

– Respires o t’inspires: Meditació poètica

– Un acte de justícia: escriure amb la mà no dominant.

 

3. PERDEM LA POR A PUBLICAR

– Idees per autoeditar-nos i presentar-nos.

EL MAS DE CASTELLTALLAT

El Mas és una casa de turisme rural ideal per acollir fins a 16 persones amb totes les comoditats.

La casa, construïda al S. XVII, disposa de dues sales amb llar de foc, quatre banys, vuit habitacions dormitori, una cuina-menjador i un espai de joc a banda de múltiples espais interiors i exteriors, com ara la barbacoa a l’antiga pallissa. Situat a la Serra de Castelltallat, en ple Espai d’Interès Natural, El Mas compta amb una alzina de grans dimensions, centenària, a sota de la qual s’hi poden dur a terme les activitats més inversemblants.  

COM ARRIBAR-HI?

El Mas de Castelltallat – 08263 – Castelltallat (Sant Mateu de Bages)

Coordenades: 41° 47′ 58.92″ N 1° 36′ 38.62″ E / 41.7997, 1.610728

Com arribar amb cotxe:

Des de qualsevol lloc, cal prendre direcció Manresa. Abans d’arribar a Manresa i sense entrar a la ciutat, cal agafar la carretera C-25 (Eix Transversal) direcció Lleida. Es deixa la C-25 per la sortida número 114, on diu Aguilar de Segarra i Fonollosa. Aquesta sortida 114 connecta directament amb la carretera BV3008, direcció Fonollosa. Es fan 4,5 km exactes per aquesta carretera fins que es troba un indicador, a mà esquerra, que diu Castelltallat – Camí rural. Es puja per aquest camí asfaltat, sense desviar-se cap el camí que posa Biosca. Compte amb dues corbes força perilloses. Al cap d’uns 5 km es troba un indicador, a mà esquerra, que diu Salo i una creu grossa de pedra. Es gira el cotxe gairebé 180º a l’esquerra, pel darrera de la creu. A 1,1 km veureu un indicador de fusta que diu El Mas. Agafeu aquest camí sense asfalt i a 80 metres hi ha la casa. (El Mas és a 1,2 km de la creu).

NÚRIA PUJOLÀS (@miramelsmots)

(foto: Anna Mas Talens – www.annamas.net)

La Núria Pujolàs Puigdomènech neix a Cànoves el 21 de setembre de 1971 (el mateix dia de l’any 2018 s’autoregala impartir el taller d’escriptura més ambiciós que ha fet fins ara i del qual tu en pots ser un dels participants).

Es va llicenciar en Econòmiques a la Universitat de Barcelona tot i que se sent, per damunt de tot, comunicadora, sobretot a partir de l’escriptura. Als 46 anys ha acceptat que és artista i que estima el fet de crear d’una manera quasi espiritual.

S’autodefineix com a reanimadora de paraules, promotora de creativitat i creadora de litúrgies poètiques.

Ha escrit articles d’opinió i/o entrevistes en publicacions diverses com Naciogranollers, la revista Vallesos o la publicació de la Unesco Dialogal, entre altres. També ha fet de presentadora, ocasionalment, a VOTV i durant 6 anys ha redactat les notícies de la televisió local de Vilanova del Vallès.

Fins ara ha jugat a escriure amb llibres tan diversos com:

  • Un de frases retallables TU, fet a llibres-artesans.com
  • Un llibre escrivible o dibuixable: V de Bes, de Voliana Edicions.
  • Un de fotografies escrites en format d’adhesius: Fotopoemes que enganxen, realitzat amb el fotògraf Vicenç Lafebre.
  • Hi ha moltes maneres de lligar, llibreta de frases per lligar feta amb Quaderns dels Botonets i la col·laboració de la il·lustradora Sílvia Morilla.
  • A punt, poemari escrit amb Jordi Roig i Lali Ribera i publicat amb Voliana Edicions.

També fa recitals on compta amb la participació del públic o presenta llibres utilitzant objectes farcits de literatura.

Actualment imparteix tallers de creativitat en escoles, instituts, centres cívics, biblioteques.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Si estàs decidit/da a participar en aquest retir de cap de setmana i afrontar el repte, envia aquest formulari amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per tal de facilitar-te tots els detalls.

Si encara tens algun dubte, fes-ho constar a la casella d’ “Observacions” i et respondrem el més aviat possible.

MOLTES GRÀCIES! T’HI ESPEREM!